Hyresgästinformation

En smakfull station

Jordholmens station har varit Västra Ingelstads öppna famn sedan 1897. Nu är perrongen sedan länge tom. Sorlet, ropen och skratten har tystnat. Men snart blåser nya vindar genom lokalen. Den byggnad som så värdigt tagit hand om människor som kommit och gått i byn ska nu få lite kärlek tillbaka.

Stora drömmar

Den 1 april tog Vellingebostäder över det vackra stationshuset. Nu vill vi lyhört rusta upp fastigheten tillsammans med framtida hyresgäster. Huset får inte byggas om till bostäder, så planen är att öppna upp det för allmänheten. En del av byggnaden görs om till fest- och samlingslokal som boende och föreningar kan hyra. Nu är vår ambition att hitta verksamheter som vill fylla huset med nytt liv.

– Drömmen är en restaurang med kaféverksamhet dagtid, som skapar värde för besökare och boende i byn, säger vd Christer Tedestål.

En minut från bord till tåg

Den entreprenör som flyttar in kan bland annat dra nytta av en 3400 kvadratmeter stor tomt, som kan förvandlas till en lummig uteservering under sommarmånaderna. I anslutning till stationshuset ligger nya och frekvent trafikerade pendeltågstationen som garanterar kundflöde.

En titt i tidtabellen: Malmö:10 min Trelleborg: 10 min Köpenhamn: 40 min

Lite historia …

Stationen var från början en kombinerad järnvägsstation och stinsbostad. Den hette fram till 1910 Månstorp, men fick lite snöpligt byta namn eftersom den ständigt förväxlades med Mantorp i Östergötland. En närliggande gård fick ge namn åt byggnaden, som har hetat Jordholmens station sedan dess.

 

 

 

 

Alla nyheter

Adress

Vellingebostäder AB
Norrevångsgatan 3
235 36 VELLINGE

Kontakt

 Växel: 040 - 42 60 60
E-post: info@vellingebostader.se

Hantering av personuppgifter

Vellingebostäder i media

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du som är kund till Vellingebostäder får automatiskt nyhetsbrevet till den e-postadress som är angiven på ”Mina sidor". Övriga som vill ha vårt nyhetsbrev kan prenumerera via formuläret nedan.