Hyresgästinformation

Längtar du ut? Här är tips på aktiviteter!

Våren knackar envist på dörren och aldrig har det varit så lockande att öppna. När vi uppmanas att undvika folksamlingar passar det utmärkt med en picknick i det gröna. Eller varför inte upptäcka en ny favoritplats i närheten. Här har vi samlat några tips på vad du kan göra utomhus med nära och kära – på avstånd men ändå ihop.

Samla fynd från naturen och gör eget pyssel

Gå ut i naturen och samla pinnar, stenar och kottar som passar för eget pyssel. Samla löv från marken, måla i olika färger och sätt upp på papper.

Upptäck skogens fåglar

Googla fem vanliga fågelsorter och skriv ut bilder. Ta med barnen ut i naturen (eller barnbarnen om ni kan hålla avståndet) och leta upp så många av fåglarna som möjligt. Försök ta egna bilder på fåglarna ni ser, så blir det ett roligt minne att spara och dela. Odla växter Sätt frön och odla blommor utomhus, i kruka eller i rabatten. Att se växter gro och växa är ett spännande projekt som varar länge.

Kasta kubb

Visa grannarna eller familjen vart skåpet ska stå. Utmana med Kubb, en lek som funnits i många år och passar alla åldrar.

Cykla

Plocka fram cykeln och bege er ut på en härlig utflykt. Glöm inte att slänga med en vattenflaska och att använda hjälm.

Vårstäda tillsammans

Dra fram krattor och sopborstar för att vårstäda utomhus tillsammans. Rensa rabatter, sopa grus, putsa fönster och släng skräp – allt kan göras till en rolig lek.

Blås såpbubblor

Du har väl inte glömt tjusningen? Oavsett ålder är det roligt att se bubblorna ta höjd. Köp färdiga burkar eller blanda själv. Här är receptet på extra sega såpbubblor som inte spricker lika lätt som vanliga:

• ½ dl diskmedel

• 1 tsk socker eller florsocker

• ½ dl glycerol (finns att köpa på apotek) och blanda försiktigt med

• 2–5 dl vatten (blanda försiktigt)

Störst bubbla vinner!

Flyg drake

Minns du Pippi Långstrumps drakar vid havet? Gör en egen eller köp en färdig och leta upp ett stort fält en dag när det blåser mycket. Eller varför inte åka till stranden?

Bygg barkbåtar

Byggde du barkbåtar som barn? Inte? Då är det dags att göra det nu, och kanske föra traditionen vidare till barnen. Leta upp pinnar, kottar, bark och blad och gör dina egna båtar som du sedan sjösätter.

Grilla tillsammans!

Avsluta din utomhusdag med att grilla korv. Eller något annat om du hellre vill. Oavsett vad du lägger på grillen så blir det mysigt och gott!

 

 

Alla nyheter

Adress

Vellingebostäder AB
Norrevångsgatan 3
235 36 VELLINGE

Kontakt

 Växel: 040 - 42 60 60
E-post: info@vellingebostader.se

Hantering av personuppgifter
Om www.vellingebostader.se
Tillgänglighetsredogörelse

Följ oss

Vellingebostäder i media

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du som är kund till Vellingebostäder får automatiskt nyhetsbrevet till den e-postadress som är angiven på ”Mina sidor". Övriga som vill ha vårt nyhetsbrev kan prenumerera via formuläret nedan.