Hyresgästinformation

Möt Green Landscaping i vår intervju

Arbetet med att förbättra våra utemiljöer är högt prioriterat inom Vellingebostäder. Vi ber vår markentreprenör Green Landscaping ge sin bild av samarbetet och planerna framåt.

Hej Martin Bennrup, produktionschef på Green Landscaping. Finns det särskilda planer inför sommaren du vill berätta om?

Efter påsk är det dags att städa bort vintern. Vi har samlat upp löv i källartrappor och på marken, vårlökarna tittar fram och behöver plats. Sommarblommorna ska planteras enligt planerna, vilket ger efterlängtade färgklickar längre fram. Gräsklippningen har satt igång, och det gör stor skillnad för intrycket. Häckarna ska klippas innan midsommar och en gång till under hösten.

Ni tog över efter HD Landscaping, vilka förbättringar kan hyresgästerna förvänta sig?

Mer personal är dedikerad till anläggning, dvs skötsel av lekplatser och underhåll utomhus. Det gör att vi snabbare kan åtgärda det som är sönder eller behöver justeras. Mer muskler gör stor skillnad! På driftsidan har vi samma personalstyrka, men alla uppmuntras att ta mer eget ansvar. Ser man något kan man fixa det direkt.

Vad är dina tankar kring kritiken av utemiljöerna i hyresgästundersökningen?

Som jag ser det är det två faktorer som styr upplevelsen av utemiljön. Hur den är planerad och hur den sköts. Är man inte nöjd med utformningen kan det dra ner betyget. Skötseln kan vi däremot påverka. Vi utgår från vårt avtal med Vellingebostäder och tänker leverera. Samtidigt kan man inte jämföra publika miljöer med en egen trädgård. Planteringar och beskärningar sker i ett större sammanhang, och det finns inte samma utrymme för detaljer. Men det ska det se fint ut!

Hur ser du på samarbetet med Vellingebostäder?

Positivt. Det känns bra att träffas ute på plats, gå igenom områden, hitta nya lösningar och jobba efter det. Hyresgästerna får gärna komma fram och hälsa på oss och fråga om de undrar något.

Vad är ditt bästa tips till hyresgäster med egen trädgård?

Tar man över en lägenhet kan det vara värt att anpassa utemiljön efter sin egen nivå. Välja det man mäktar med. Behåll gärna gröna ytor, de är vackra att se på och enkla att sköta.

 

 

 

 

 

 

 

Alla nyheter

Adress

Vellingebostäder AB
Norrevångsgatan 3
235 36 VELLINGE

Kontakt

 Växel: 040 - 42 60 60
E-post: info@vellingebostader.se

Hantering av personuppgifter
Om www.vellingebostader.se
Tillgänglighetsredogörelse

Följ oss

Vellingebostäder i media

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du som är kund till Vellingebostäder får automatiskt nyhetsbrevet till den e-postadress som är angiven på ”Mina sidor". Övriga som vill ha vårt nyhetsbrev kan prenumerera via formuläret nedan.