Hyresgästinformation

Nytt badrum – värdigt en pensionär!

Under Vellingebostäders grannmingel väcktes drömmen om ett nytt badrum. Christel Edahl, som bott i sin hyreslägenhet i Vellinge i trettio år, var redo för en förändring. Hejdå trötta plastmattor och badkar. Välkommen lättstädade kakel och dusch. Vi ringde upp Christel för att få veta hur det gick.

Hej Christel! Hur fick du idén att renovera ditt badrum?

Vellingebostäder hade ett kaffekalas där jag bor, och frågan väcktes hur man förändrar sitt boende till det bättre. Vi var många som efterlyste duschhörna eftersom det är svårt med badkar när man börjar bli äldre. Då fick jag idén! Jag hade just blivit pensionär och ville göra något nytt.

Låter härligt! Hur gick det till när du skred till verket?

Jag ringde upp min förvaltare Karl Linus Johansson, som kom förbi och bedömde mitt badrum. Han förklarade hur vi kunde gå tillväga och hur lång tid det skulle ta. Samarbetet med Karl Linus och Vellingebostäder fungerade verkligen jättebra. Det är bara rosor från min sida sett.

Hur upplevde du själva renoveringen?

Det var ok. Två lägenheter renoverades samtidigt, så ibland fick man ju vänta. Jag valde att bo hos vänner under några dagar. Och så lånade jag toaletten i tvättstugan ibland. Det gick det också.

Vad är dina tankar kring inredning och färgval?

Kaklet är vitt och jag har valt ett ljusgrått golv för att det ska vara neutralt. Då är det enkelt att addera den färg man tycker om genom handdukar och inredningsdetaljer. Det var roligt att handla till mitt nya badrum!

Vad är det bästa med att ha ett nytt badrum?

Det är lätt att hålla rent och duscha! Jag hade våtrumsmatta tidigare, som var svår att hålla fräsch och skura. Även om renoveringen innebär en hyreshöjning så är det värt pengarna tycker jag. Det är en standardhöjning för hela lägenheten. Väldigt trevligt både för mig och mina gäster.

Har du tips till andra hyresgäster som går i renoveringstankar?

Vill man förändra sitt badrum ska man göra det. Det är det värt. Ta kontakt med Vellingebostäder och fråga vad det finns för alternativ. Gör en ekonomisk kalkyl och se vad du har råd med. Jag blev väl bemött av Vellingebostäder i den diskussionen. Det var aldrig några konstigheter.

Har du fler kloka ord att tillägga?

Ja, att jag är jättenöjd med mitt badrum. Jag blir lika glad varje gång jag öppnar dörren, och tänker vad fint jag har det. Det är lättare att använda och städa också, något jag vill prioritera som pensionär.

Vi på Vellingebostäder önskar Christel mycket glädje med sitt nya badrum och hoppas våra andra hyresgäster inspireras av hennes berättelse.

   

Alla nyheter

Adress

Vellingebostäder AB
Norrevångsgatan 3
235 36 VELLINGE

Kontakt

 Växel: 040 - 42 60 60
E-post: info@vellingebostader.se

Hantering av personuppgifter
Om www.vellingebostader.se

Följ oss

Vellingebostäder i media

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du som är kund till Vellingebostäder får automatiskt nyhetsbrevet till den e-postadress som är angiven på ”Mina sidor". Övriga som vill ha vårt nyhetsbrev kan prenumerera via formuläret nedan.