Hyresgästinformation

Utökat rökförbud 1 juli - vad betyder det?

Detta har hänt

Den 1 maj införde vi rökförbud i alla nyproducerade fastigheter. Förbudet gäller även tillträdande hyresgäster i äldre bestånd, som måste skriva på ett tillägg i kontraktet om att man medverkar till ett rökfritt boende. Inte bara lägenheterna omfattas, utan även balkonger och uteplatser.

Vad sker 1 juli?

Den 1 juli införs ett utökat rökförbud som även omfattar vissa allmänna platser utomhus. Det gäller exempelvis lekplatser och utanför rökfria lokaler som allmänheten har tillträde till. Det kan vara entréer till restauranger och butiker med ingång från gatan. Även tågperronger och busshållplatser påverkas.

En lag för livet

De nya regler som införs är steg mot ett större mål – att göra Sverige rökritt till 2025. Vellingebostäder hakar på rökförbudsvågen tillsammans med några av landets största hyresvärdar. Enkelt beslut att ta, eftersom 7 av 10 hyresgäster vill ha rökförbud. Många boende har hört av sig till oss för att de besväras av rök i hemmen. Vi hoppas alla våra hyresgäster ser det som en hälsosam investering.

 

 

 

 

Alla nyheter

Adress

Vellingebostäder AB
Norrevångsgatan 3
235 36 VELLINGE

Kontakt

 Växel: 040 - 42 60 60
E-post: info@vellingebostader.se

Hantering av personuppgifter
Om www.vellingebostader.se

Följ oss

Vellingebostäder i media

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du som är kund till Vellingebostäder får automatiskt nyhetsbrevet till den e-postadress som är angiven på ”Mina sidor". Övriga som vill ha vårt nyhetsbrev kan prenumerera via formuläret nedan.