Hyresgästinformation

Vi vill underhålla 2020

För alla som är nyfikna på vilket underhåll som är planerat under 2020 kan vi avslöja ett det blir ett intensivt år för förvaltningen. Nu rustar vi för ett nytt årtionde!

Vi satsar på trygghet

Vi fortsätter vårt inarbetade trygghetstänk genom att sätta in säkerhetsdörrar på ytterligare sex fastigheter. Samtidigt undersöker vi möjligheten att förbättra utebelysningen med LED-lampor, samt att utöka belysningen där ni hyresgäster uttryckt ett behov.

Vi gör rent och snyggt

Det är dags att fräscha upp en del av våra fastigheter. Därför kommer vi att tvätta ett stort antal tak och fasader. Vi gjorde detta på Polisvägen förra året, och vilken skillnad det blev! Taket som var fyllt av mossa ser nu helt nytt ut.

Vi renoverar kärleksfullt

På en del fastigheter byter vi ut och målar om trädetaljer. Vi genomför också två större takbyten. Fastigheten på Norrevångsgatan 45–49 i Vellinge får nytt tak, och vi kommer samtidigt att foga om fastigheten. Även Skolgången i Höllviken kommer att får ett nytt och fint tak. På hela Norrevångsgatan finns behov av nya entrépartier vilket vi planerar handla upp i samma entreprenad.

Vi rustar för alla väder

Appelinsvägen och Idrottsvägen har ett väderkänsligt läge och behöver lite omvårdnad. På hela fastigheten kommer vi att laga putsade fasader och måla om samtliga detaljer.

Vi investerar i framtiden

Ett väldigt stort och viktigt planerat underhåll rör vår industriby i norra Vellinge. Här vill vi byta fasader på samtliga sex fastigheter vi äger. För att följa med utvecklingen och kunna konkurrera med närliggande industribyar behöver vi modernisera området. Vi börjar med fasaderna och fortsätter med utemiljön och parkeringsmöjligheterna.

Vi lyssnar på er

Testgården på Trangränden blev äntligen klar i slutet av 2019. Efter att de boende delat med sig av sina synpunkter under början av 2020 sammanställer vi resultaten och handlar upp resterande tio gårdar. Det kan vara bra att veta att Vellingebostäder lyder under lagen om offentlig upphandling. Det betyder att vi måste handla upp större arbeten med lägsta pris som största påverkan. Det kan göra att vi tvingas skjuta upp vissa projekt, samt att ändringar i planerna kan förkomma.

Vi satsar på utsidan

Parallellt med vårt underhåll kommer vi att satsa på våra utemiljöer. Vi har fått mycket värdefull input av er boende via årliga hyresgästundersökningen. Tack för det! Vi har tät kontakt med vår entreprenör Green Landscape som även har fått ta del av svaren i undersökningen. Lita på att vi tillsammans gör vårt bästa för att möta alla önskemål!

Emelie Lindsjö, Förvaltningschef Vellingebostäder

Är du nyfiken på vad som sker i just din fastighet?

Klicka här för att läsa mer.

 

 

 

 

 

 

Alla nyheter

Adress

Vellingebostäder AB
Norrevångsgatan 3
235 36 VELLINGE

Kontakt

 Växel: 040 - 42 60 60
E-post: info@vellingebostader.se

Hantering av personuppgifter

Följ oss

Vellingebostäder i media

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du som är kund till Vellingebostäder får automatiskt nyhetsbrevet till den e-postadress som är angiven på ”Mina sidor". Övriga som vill ha vårt nyhetsbrev kan prenumerera via formuläret nedan.