Nyheter

Kontorshuset Furan

Vellingebostäder och NCC ska i ett partneringsamarbete omvandla gården, Furan 9, i centrala Vellinge till kontor samt riva de nedgångna sidobyggnaderna och uppföra nya. Totalt skapas ett 50-tal arbetsplatser, inkl. att Vellingebostäder själva skall ha sitt kontor i huset

 

Det kommer finnas utrymme för ytterligare hyresgäster samt en del i ett Co Working koncept. Exakt utformning skall vi nu ta fram tillsammans med NCC.

NCC:s uppdrag omfattar ombyggnad av mangårdsbyggnaden, rivning av befintliga sidobyggnader och uppförande av nya i liknande stil som huvudbyggnaden. NCC kommer även att rusta upp omkringliggande park.

Fastigheten ligger centralt, mitt emot kyrkan och utgör en välkänd del av stadsbilden i Vellinge. Avsikten är att behålla fastighetens karaktär, fina park och historiska gårdsmiljö, samtidigt som man har ett stort hållbarhets- och teknikfokus. Bland annat kommer fastigheten att utrustats med solceller på taken, laddstolpar för elbilar samt senaste kontorsteknik.

– Det är ett riktigt ”varmt i hjärtat-projekt” att få vara med och ta hand om, bevara och utveckla en gammal fin gård till härlig kontorsmiljö.

I ett första skede ska parterna tillsammans planera, budgetera och projektera systemhandlingar. Därefter startar byggnationen, vilket beräknas ske i höst. Ombyggnationen beräknas vara klar våren 2021.

Alla nyheter

Adress

Vellingebostäder AB
Norrevångsgatan 3
235 36 VELLINGE

Kontakt

 Växel: 040 - 42 60 60
E-post: info@vellingebostader.se

Hantering av personuppgifter

Vellingebostäder i media

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du som är kund till Vellingebostäder får automatiskt nyhetsbrevet till den e-postadress som är angiven på ”Mina sidor". Övriga som vill ha vårt nyhetsbrev kan prenumerera via formuläret nedan.