Omfattande renovering av lägenheter på Hamngatan i Skanör

Nyheter

Omfattande renovering av lägenheter på Hamngatan i Skanör

Vellingebostäder tillsammans med NCC tog idag det första spadtaget, eller kanske ska det uttryckas första ”omtaget”, för en omfattande renovering av 16 hyresrätter på Hamngatan i Skanör.

Vellingebostäders lägenhetsområde på Hamngatan i Skanör är ursprungligen uppfört 1967 av Skanör-Falsterbo stad. Husen byggdes då som ett äldreboende men har successivt omvandlats till hyreslägenheter för alla målgrupper.

-Fastigheten har en längre tid varit behov av omfattande renovering. Området ligger mycket attraktivt intill Skanörs stadspark och Hamngatans förlängning leder rakt ut till Skanörs hamn och en av Sveriges finaste sandstränder, säger Vellingebostäders VD Christer Tedestål.

Efter renoveringen kommer fastigheten att innehålla 16 lägenheter med nya planlösningar som motsvarar dagens moderna byggnormer. Utemiljön förändras och husen får en Skanörs karaktär.

-Att genomföra en så här omfattande renovering i centrum av Skanör ställer stora krav på oss som entreprenör, men vi har stor erfarenhet av renoveringsprojekt i stadsmiljö och ser fram emot att ta oss an även detta projekt, säger Karin Forsvall, affärschef NCC Building Sweden.

Nuvarande hyresgäster i fastigheten har flyttat ut efter att de erbjudits alternativa boenden i Vellingebostäders lägenhetsbestånd och de kommer att erbjudas en återinflyttning. I nuläget är det 10 hyresgäster som visat intresse av att flytta tillbaka. Resterande lägenheter kommer att hyras ut via Boplats Syd och publiceras preliminärt under november 2020. Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara första kvartalet 2021.

    

Renoveringsarbetena har handlats upp enligt Lagen om offentlig upphandling med flera anbudsgivare. Upphandlingen vanns av NCC.

Följ vårt projekt här

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Kundservice, Vellingebostäder tel 040-426060

För att göra en intresseanmälan till dessa lägenheter  https://www.boplatssyd.se/nyproduktion/hamngatan-skanor

 

 

 

 

 

Alla nyheter

Adress

Vellingebostäder AB
Norrevångsgatan 3
235 36 VELLINGE

Kontakt

 Växel: 040 - 42 60 60
E-post: info@vellingebostader.se

Hantering av personuppgifter
Om www.vellingebostader.se
Tillgänglighetsredogörelse

Följ oss

Vellingebostäder i media

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du som är kund till Vellingebostäder får automatiskt nyhetsbrevet till den e-postadress som är angiven på ”Mina sidor". Övriga som vill ha vårt nyhetsbrev kan prenumerera via formuläret nedan.