Bra att tänka på

Här får du några bra tips om vad du bör tänka på när du flyttar in.

Adressändring

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket www.skatteverket.se/flytta så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten.

Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring www.adressandring.se  Anmäl ändrad adress i god tid, minst fem arbetsdagar innan flytten.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, på ditt postfack eller i ditt kontrakt.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan.”

Nedanstående myndigheter får automatiskt dina nya adressuppgifter.

  • Försäkringskassan
  • Kommunala förvaltningar (dock ej fastighetsbolag)
  • Landsting
  • Skatteverket
  • Statliga personadressregistret (SPAR)
  • Svenska Kyrkan
  • Vägverkets bil- och körkortsregister
  • Polismyndigheten
  • Folkbokföringen

I övrigt måste du själv anmäla ändrad adress till föreningar, försäkringsbolag, banker, tidningar, vänner och bekanta.

Flytta el, fast telefon och internet

När du flyttar in är det Vellingebostäder som anmäler dig som ny kund hos E.ON. När det gäller flytt av ditt fasta telefonabonnemang och eventuellt internet kontaktar du ditt telefonbolag och din eventuella internetleverantör.

Vellingebostäder har ett modernt supersnabbt fibernät i merparten av våra fastigheter via Vellinge stadsnät. Hur du själv kan välja bredbansoperatör, utifrån det behov du har, tycker vi är viktigt. Läs mer här  hur du går till väga.

Presentera dig för dina grannar

Gå gärna runt och presentera dig de första dagarna för dina närmsta grannar. Det ökar trivseln i området och skapar en trygghet för både dig själv och befintliga hyresgäster.

 

Adress

Vellingebostäder AB
Norrevångsgatan 3
235 36 VELLINGE

Kontakt

 Växel: 040 - 42 60 60
E-post: info@vellingebostader.se

Hantering av personuppgifter

Vellingebostäder i media

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du som är kund till Vellingebostäder får automatiskt nyhetsbrevet till den e-postadress som är angiven på ”Mina sidor". Övriga som vill ha vårt nyhetsbrev kan prenumerera via formuläret nedan.