Kontrakt

Här följer några praktiska råd och information om dina skyldigheter som hyresgäst.

Hyreskontraktet

Hyreskontraktet är en viktig handling som reglerar vad som ingår i hyran, samt dina rättigheter och skyldigheter som hyresgäst. Därför bör du läsa igenom ditt hyresavtal noga.

Hyran

Det är viktigt att hyran betalas i tid, annars riskerar du att förlora ditt hyreskontrakt. Mer än tre sena hyresbetalningar på ett år är tillräckliga skäl för att säga upp hyresavtalet. Det är viktigt att du kontaktar oss omgående om du av någon anledning skulle bli efter med hyran. Hyran ska betalas i förskott. Senast sista vardagen före varje kalendermånads början. Du får inbetalningskort från oss för tre månader åt gången. Skulle du av någon anledning inte ha fått dina hyresavier, är du ändå skyldig att betala hyran i tid. Kontakta oss omgående om du saknar avier.

Överlåtelse och uthyrning i andra hand

Som hyresgäst får du inte hyra ut din lägenhet i andra hand eller överlåta den till någon annan utan särskilt tillstånd. Skulle du göra detta, måste du ansöka om tillstånd hos Vellingebostäder tre månader innan bytet, överlåtelsen eller andrahandsuthyrningen ska börja gälla.

Lägenhetsbyte

Som hyresgäst har du rätt att byta din lägenhet med annan hyresgäst. För att vi skall godkänna bytet skall du ha haft eget kontrakt och bott i din lägenhet i två år. Skriftlig ansökan om lägenhetsbyte skickas till oss tre månader innan bytet skall äga rum. För att vi skall godkänna din ansökan måste följande kriterier uppfyllas: Du eller den du skall byta med får inte ha haft sena hyresbetalningar de senaste två åren, inga betalningsanmärkningar eller störningar i boendet.

Autogiro

Vill du betala hyran med autogiro? Då kan du ladda ner blanketten här!

Adress

Vellingebostäder AB
Norrevångsgatan 3
235 36 VELLINGE

Kontakt

 Växel: 040 - 42 60 60
E-post: info@vellingebostader.se

Hantering av personuppgifter

Vellingebostäder i media

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du som är kund till Vellingebostäder får automatiskt nyhetsbrevet till den e-postadress som är angiven på ”Mina sidor". Övriga som vill ha vårt nyhetsbrev kan prenumerera via formuläret nedan.